Web Analytics Made Easy - Statcounter

آریزو ۶ پرو سدان جدید لوکس چینی محصول شرکت چری است که با برند فونیکس به تازگی میهمان بازار خودروی کشور شده است. این خودروی جدید از امکانات پیشرفته و به روزی برخوردار است و از برادر بزرگتر خود یعنی آریزو ۶ یک گام جلوتر است.

در تیرماه ۱۴۰۱ بنابر اطلاع رسانی شرکت مدیران خودرو مراسم تست درایو این خودروی تازه وارد چینی در پیست آزادی تهران با حضور کارشناسان خودروی کشور و خبرنگاران این حوزه انجام شد که بازخوردهای مثبتی از تجربه رانندگی با این خودری لوکس چینی در فضای رسانه های کشور به گوش رسید که در این خبر به تحلیل این اخبار میپردازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با نگاه کردن به آریزو ۶ پرو، یک نمای کلی از آریزو ۶ قدیمی را می بینیم که هم اکنون با دریافت یک فیس لیفت و یک پسوند پرو، چهره ای به روز تر و جدید به خود گرفته است.

در نمای جلوی این خودرو، اولین چیزی که نظرات را به خود جلب میکند جلوپنجره بسیار بزرگ آن است که از لحاظ ابعاد شبیه به سایر کراس اور های این کمپانی نظیر تیگو ۷ پروست، اما دیگر خبری از طرح کهکشانی نیست و تنها یک سری خطوط عمودی گرافیک داخلی جلوپنجره را تشکیل می دهند.

در نمای کناری اما تغییری نسبت به نسخه قبلی به چشم نمی خورد و همان طراحی چری آریزو ۶ را عینا در فونیکس آریزو ۶ پرو رو مشاهده می کنیم.

در نمای عقب چهره آریزو ۶ پرو کاملا پخته تر شده و هم اکنون شاهد چراغ های به هم پیوسته ای هستیم که مانند تمام محصولات سری Pro چری، گرافیک داخلی آن ها تم مشکی رنگ دارد. تنها ضعفی که در این نما احساس می شود سر اگزوز های قلابی هستند که دیگر تبدیل به یک امضا برای خودروسازان چینی و عادت برای ما شده اند!

بعد از بررسی ظاهر خودرو به سراغ کابین آن می رویم. می توان گفت که نشستن روی صندلی آریزو ۶ پرو و در دست گرفتن فرمان D کات آن احساس خوبی به راننده می کند زیرا محصول جدید مدیران خودرو نه تنها طراحی داخلی جذابی دارد، بلکه کیفیت متریال استفاده شده در کابین آن نیز قابل قبول است و جای چندانی برای گله باقی نمی گذارد. یکی از تغییرات مثبتی که در این خودرو نسبت به نسخه قبلی دیده می شود، تغییر پنل سیستم تهویه مطبوع به مدل نیمه لمسی است که به سهولت کار کردن با آن افزوده و کابین را زیباتر کرده است. اما از طرف دیگر در نسخه پرو، چری اقدام به استفاده از یک صفحه نمایش دیجیتال به جای پشت آمپر آنالوگ کرده که با وجود دقت زیاد و امکانات فراوان، زیبایی کلاستر آنالوگ را درون خود ندارد.

آپشن هایی مانند شارژر وایرلس، صندلی برقی راننده، گرمکن صندلی های جلو، کی لس استارتر، دوربین ۳۶۰ درجه، سیستم تهویه مطبوع خودکار، نورپردازی ۶۴ رنگ داخل کابین، کروز کنترل و سانروف برقی از جمله امکانات رفاهی بارزی هستند که در چری آریزو ۶ پرو قابل دسترسی اند.

از طراحی ظاهری و کابین  این خودرو که بگذریم آنچه زیر کاپوت این خودروست نظر ما را به خود جلب میکند. یک پیشرانه ۱.۵ لیتری!

 این موتور ۱.۵ لیتری توربو که روی اکثر محصولات جدید چری و فونیکس قرار گرفته است، از لحاظ عملکردی درسطح خوبی قرار دارد و در تست رانندگی ماشین های جدید این خودروساز که اکثرا در پیست آزادی انجام شدند، نشان داده که بازده مناسبی دارد.

بدلیل استفاده از سیستم air-to-water جهت خنککاری هوای ورودی به این موتور توربو، افت توان کمی بعد از فشار طولانی مدت به آریزو۶ پرو در پیست آزادی شاهد بودیم و هماهنگی مناسب این موتور با جعبه دنده ۹ سرعته CVT جدید باعث می شود ذات نچندان جذاب این نوع گیربکس برای راننده آزار دهنده نباشد. همچنین استفاده از این گیربکس بجای جعبه دنده ۲ کلاچه که روی برخی از محصولات قدیمی این خودروساز وجود داشت، کارایی خودرو را بالاتر برده و بدلیل برخی پیچیدگی ها در استفاده از گیربکس DCT، می تواند جایگزین مناسبی برای آن باشد.

موردی که در تست این خودرو روشن بود، عدم سازگاری آن با بنزین معمولی بود؛ بگونه ای که در بررسی یکی از خودرو های روز تست درایو که بنزین معمولی به آن زده بودند صدای ناک موتور به وضوح بگوش می رسید.

بررسی سیستم تعلیق از نظر نرمی و راحتی سواری در مسیر پیست که مسیری هموار و بدون چاله یادست انداز است عملا ممکن نیست؛ سیستم تعلیق در آریزو ۶ قدیمی عملکردی نسبتا خشک دارد و کوبش های آن از راحتی سواری کم می کند که باید در تست جاده ای دید آیا اصلاحی در آن برای آریزو۶ پرو صورت گرفته است یا نه؛ اما از نظر فرمانپذیری و هندلینگ آریزو۶ پرو در سطح معقول و همرده با سدان های کره ای همین کلاس عمل می کند؛ این بدان معناست که نباید انتظار یک خودروی اسپرت را از آن داشته باشیم، خصوصا که سیستم تعلیق عقب مورد استفاده از نوع سالید و نیمه مستقل است، اما برای خودرویی در این کلاس که خانوادگی محسوب می شود پاسخگو است و حس عدم تعادل که گاها در مینی کراس اور های همین خودروساز در پیست آزادی با آن مواجه بودیم، در آریزو۶ پرو وجود نداشت.

بعد از فشردن دکمه استارت نوبت به رانندگی با این سدان جذاب چینی است. پشت فرمان آریزو ۶ پرو، مطابق انتظار همان حس و حال آریزو ۵ جدید را تجربه کردیم با یکسری تفاوت های جزئی، عملکرد موتور و جعبه دنده با وجود اشتراک با محصولاتی مثل تیگو ۷ پرو و X۵۵ و حتی مدل قبلی آریزو ۶، هماهنگ تر و رضایت‌بخش تر بنظر می‌رسید و در کل قوای حرکتی راضی کننده ای را شاهد بودیم، همچنین بنظر می رسد کیفیت عایق بندی و وضعیت ورود صدا به کابین هم بهبود داشته، پایداری خودرو حین عبور از پیچ‌ها اما تفاوت مشهودی با مدل قبلی پیدا نکرده است. در کل همچنان بنظر می‌رسد که آریزو ۵ توربوی جدید، یک گزینه جذاب مشابه، با قیمت و البته امکانات محدود تر هست که می‌توند بیشترین رقابت را با آریزو ۶ پرو داشته باشد.

پسوند " پرو " در محصولات مدیران خودرو همیشه سطح بالاتری از نظر تجهیزات ایمنی و رفاهی و مشخصات فنی نسبت به نسخه‌های معمولی را شامل شده و آریزو ۶ پرو نیز از همین قاعده پیروی می‌کند. به همین جهت از نظر قیمت نسبت به نسخه معمولی خود قطعا گران‌تر خواهد بود و باید با رقبای سرسختی همچون بهمن ریسپکت پرایم، مکث موتور تیارا، مزدا ۳ جدید، هیوندای النترا و کیا سراتو در بازار خودروهای کارکرده رقابت کند. برگ برنده فونیکس آریزو ۶ پرو نسبت به این رقبا را شاید بتوان تنها در امکانات رفاهی بیشتر و طراحی مدرن‌تر دید چراکه در بخش فنی و کیفیت رانندگی رقبای ژاپنی و کره‌ای این خودرو سابقه درخشان‌تری دارند. اما در صورتی که مدیران خودرو شرایط فروش مناسبی را برای این سدان لوکس خود در نظر بگیرد احتمالا استقبال از این خودرو بالا رفته و تبدیل به یک خودروی پرطرفدار شود.

کد خبر 691358 برچسب‌ها خودرو - جهانی بازار خودرو خودرو - ایرانی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: خودرو جهانی بازار خودرو خودرو ایرانی پیست آزادی مدیران خودرو نسبت به نسخه آریزو ۶ پرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۲۴۶۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابهام در قرارداد زاکانی با چینی‌ها | واردات هزاران خودروی برقی با شرکت ساختمانی | تردید بزرگ که آیا اصلا قراردادی منعقد شده یا نه!

برخلاف این‌که قرار بود واردات ۲۵۰۰ اتوبوس برقی برای تهران از کشور چین تبدیل به کارنامه زاکانی شود حالا پاشنه آشیل شهرداری او شده است، طوری‌که طی روزهای گذشته حرف و حدیث‌های زیادی درباره ابهام قراردادهای زاکانی با طرف چینی مطرح شده است.

به گزارش خبرآنلاین، در روزهای گذشته قراردادهای شهرداری تهران با شرکت‌های چینی در حوزه حمل و نقل شهری حاشیه‌شاز شده است، حالا برخی معتقدند قراردادهایی که برای واردات واگن مترو یا اتوبوس‌های برقی امضا شده دارای ابهام هستند و شهرداری زاکانی باید ابهام این قرارددها را برطرف کند.

اختلاف شهرداری با وزارت کشور

اختلاف نظر درباره قراردادهای شهرداری تهران با چینی‌ها از مدت‌ها قبل شروع شده بود، به‌گزارش رسانه‌ها سال گذشته بود که شهردار تهران به همراه هیاتی پر تعداد به چین سفر کرد تا تکلیف ۶۳۰ واگنی را که در دوره ریاست جمهور سابق پرونده‌اش برای کلان‌شهر تهران باز شده بود را مشخص کند، شهردارتهران در سفر چند روزه خود به چین نه تنها آنگونه که اعلام شد قرارداد ساخت ۶۳۰ واگن را به ساخت بیش از ۷۰۰ واگن ارتقا داد بلکه پکیجی از وسایل نقلیه اعم از تاکسی، اتوبوس، موتورسیکلت را نیز در قراردادش با چینی‌ها وارد کرد. دنیای اقتصاد در گزارشی نوشت به‌رغم اینکه پیش از این اعلام شده بود که کار ساخت واگن‌های مترو در چین آغاز شده، اما هنوز وزارت کشور تاییدیه نهایی را نداده و تا این تاییدیه نباشد کار ساخت واگن‌ها آغاز نمی‌شود.

ماجرا آن‌گونه که مدیران شهری نقل می‌کنند از آنجا شروع شد که وزارت کشور که کارفرمای این قرارداد است باید اسناد، مدارک و طراحی‌های واگن‌های جدید را بررسی و تایید کند، اما مدیران شهری معتقدند که سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها نه تجربه لازم و نه نیروی کارشناسی دارد و به همین علت پیشنهاد تفویض اختیار بررسی قرارداد و نوع واگن‌ها به شرکت واگن‌سازی شهرداری تهران را دارند.

درهمین‌باره سید جعفر تشکری هاشمی، رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر در گفت‌وگو با ایلنا در پاسخ به این سوال که چرا در هفته‌های اخیر، وزارت کشور و مدیریت شهری پایتخت در موضوع تایید فنی واگن‌های وارداتی مترو که قرارداد خرید ۷۹۱ دستگاه از آن‌ها در سال گذشته میان شهرداری تهران و طرف‌های چینی منعقد شد، با چالش مواجه شده اند؟ گفته که: «به نظر می‌رسد نوعی اختلاف سلیقه‌ای بین وزارت کشور و شهرداری تهران درباره نحوه دخالت‌ها و تصمیم‌گیری‌های پیرامون موضوع واردات واگن مترو از چین ایجاد شده است و این اختلافات بیش از آن که به مساله تایید فنی ارتباط داشته باشد، به موضوعات ساختاری و نوع تعامل بین وزارت کشور و مدیریت شهری پایتخت ارتباط دارد.»

قراداد زاکانی با شرکت ساختمانی برای واردات خودروی برقی!

اما جدا از پرونده واردات واگن برای متروی تهران حالا قرارداد شهرداری تهران برای واردات اتوبوس برقی از چین با ابهام مواجه شده است، اواخر سال گذشته بود که معاون مالی شهرداری تهران از قرار خرید اتوبوس برقی شهرداری پایتخت با چینی‌ها پرده برداشت، لطف‌الله فروزنده دراین‌باره گفت که: «انعقاد قرارداد ۲۵۰۰ اتوبوس برقی ۱۲( متری)، ۲۷۵۰۰ هزار تاکسی انرژی نو، ۱۰ هزار ون و مینی‌بوس و ۱۵۰ هزار موتور سیکلت برقی نیز از دستاوردهای سفر شهردار به چین بود، که امیدوارم به امید خدا بتوانیم این محموله‌ها را هرچه سریع تر وارد کشور کنیم.»

شهردار تهران هم با اشاره به ارزان بودن اتوبوس‌های برقی چینی نسبت به اتوبوس‌های ایرانی تلاش کرد از اقدام خود برای انعقاد قرارداد با چینی‌ها دفاع کند: «زمانی که در این سفر بودیم، بررسی‌هایی صورت گرفت و مشخص شد که قیمت اتوبوس‌های برقی در کشور چین به مراتب پایین‌تر از قیمت تولیدکنندگان داخلی است، به طوری که کیفیت و قابلیت آنها بسیار مناسب بود اما قیمت آنها به مراتب کمتر از قیمت‌های اتوبوس‌های برقی داخلی بود.»

با این وجود مدتی قبل یاشار سلطانی، فعال رسانه‌ای در پایگاه خبری خود نوشت: ««یکی از مهم‌ترین موضوعات در این قرارداد اصرار بر ترک تشریفات و عجله برای امضای قرارداد با طرف چینی است. موضوعی که در مذاکرات رسمی شورای شهر به صراحت به آن اشاره می شود. اما شاید بزرگترین ابهام در قرارداد ۲ میلیارد یورویی علیرضا زاکانی و شهرداری تهران با طرف چینی انتخاب شرکت طرف قرارداد است.»

به‌گفته یاشار سلطانی: «این شرکت هیچ تخصصی در زمینه خودروهای برقی و حمل و نقل پاک ندارد و حالا قرار است ۲ میلیارد یورو از بیت‌المال مردم ایران به دست آنها سپرده شود تا با تامین خودروی برقی اندکی هوای پاک و کاهش ترافیک را برای تهران به ارمغان بیاورند.»

آن‌طورکه این فعال رسانه‌ای گفته عمده فعالیت این شرکت چینی در حوزه ساختمان سازی است و از متن این قرارداد برمی‌آید تضمین‌های لازم وجود ندارد و در صورت بروز اختلاف راه حل‌های حقوقی مناسب پیش‌بینی نشده است.

تنش در شورای شهر/ واگن‌های مترو چه زمانی از چین پرواز می‌کنند؟

افشای جزئیات قرارداد زاکانی با این شرکت چینی سبب‌ساز تنش در جلسه اخیر شورای شهر تهران شد، نرجس سلیمانی، عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه «با این حجم از موضوعات مالی در قرارداد چین هنوز ابهاماتی وجود دارد که به آن پاسخ داده نشده است، گفت: «در مورد واردات وسایل حمل و نقل عمومی وعده‌های زیادی شنیدیم و عملا اتفاق خاصی نیفتاده است.»

جعفر تشکری هاشمی، دیگر عضو شورای شهر تهران، با تاکید بر اینکه هنوز متوجه نشدیم که در حوزه اتوبوسرانی اساسا با طرف خارجی قرارداد بستیم یا خیر؟ گفت: «باید صراحتا گفته شود که قرارداد به چه شکل بسته شده است و من به یاد دارم که شهردار در یکی از جلسات شورای شهر اعلام کرد که چهار ماهه اتوبوس‌ها را به تهران می‌آورد اما هنوز با گذشت زمان زیادی از این صحبت اصلا تردید دارم که قراردادی منعقد شده یا نه؟»

ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران گفت: «جای سوال است که واگن‌های مترو از چین چه زمانی پرواز می‌کنند و به تهران می‌رسند تا ما به چشم ببینیم تا قلبمان مطمئن شود.»

مهدی عباسی عضو دیگر شورای شهر با اشاره به موارد منتشر شده از قرارداد چین گفت: «اگر اسنادی وجود دارد باید این اسناد به ما داده شود و اگر این ادعاها درست است باید به شورا گزارش دهیم. وظیفه شورا مشخص است وقتی شورا بدون پیوست دو میلیارد یورو مصوب می‌کند یعنی ما می‌خواهیم به شهرداری کمک کنیم و بنده نماینده مردم هستم و درست نیست از کنار یک قرارداد بزرگ بین‌المللی بگذریم و باید ناراحت باشیم از اینکه یک خبرنگار اسنادی را دارد که ما به عنوان عضو نداریم.»

بعد از انتقاد تنی چند از اعضای شورای شهر به قراردادهای شهرداری تهران با چینی‌ها هنگام سخنرانی علیرضا زاکانی برخی اعضا جلسه شورای شهر تهران را ترک کردند، به گزارش ایسنا همزمان با خروج قائمی، عباسی، امانی، اقراریان، شربیانی شهردار خطاب به آنها گفت: «بنشینید تا پاسخ سوالات‌تان را بدهم.» اما آنها بدون توجه به سخنان شهردار جلسه را ترک کردند و بعد از آن نیز سوده نجفی جلسه را ترک کرد.

ترک جلسه اتفاق خاصی نبود!

رییس شورای شهر تهران درباره علت ترک جلسه شورای شهر تهران توسط برخی نمایندگان توضیحاتی ارایه داد. مهدی چمران گفت: در جلسه روز ۹ اردیبهشت شورای شهر تعدادی از نمایندگان جلسه را ترک کردند که اتفاق خاصی نبود؛ زمانی که جلسه به بعد از ساعت ۱۲ کشیده می‌شود برخی از نمایندگان جلسه شورای شهر را ترک می‌کنند، گفت: اعضا ساعت ۱۲:۳۰ یا ۱۳ در کمیسیون جلسه دارند و در برخی از موارد خروج آنها به این دلایل است.»

او گفت: «جلسه طول کشید و قاعدتاً تعدادی از افراد جلسه را ترک کردند. اعضا نسبت به صحبت‌ها و کارهایی که انتظار داشتند شهردار انجام دهد، نیز ایرادات و بحث‌هایی را مطرح کردند؛ اختلاف نظرهایی وجود دارد که طبیعی است.»

قرارداد پنهان ممنوع

واکنش به قرارداد زاکانی با شرکت‌های چینی به مجلس شورای اسلامی هم کشیده شد، احمد علیرضابیگی، عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس درباره قرارداد ۲ میلیارد یورویی شهرداری تهران با چین گفت: «شهرداری می‌تواند با کشورهای خارجی قرارداد ببندد اما نه قراردادهای پنهانی یا دارای ایرادات. وزارت کشور هم در این مورد نظریه تخصصی خود را می‌دهد. اما دستگاه‌های نظارتی باید به این موارد ورود پیدا کنند.»

با این وجود علیرضا زاکانی بعد از حواشی ایجاد شده درباره قرارداد با برخی شرکت‌های چینی گفت: شرکتی که مطرح شده تأمین کننده مالی است و تأمین کننده خطوط مترو یک شرکت نظامی چینی است، شرکت هایی که قرارداد بستیم از شرکتهای معتبر به شمار می روند و بانک مرکزی به ما گفت امکان ندارد یکی از همین شرکت ها به ما خودرو بدهد. قرار شد چینی ها در ایران کارخانه بسازند، انتقال تکنولوژی انجام دهند، با شهرداری شریک شوند و یوزانس سه ساله بگیرند که این موضوع یک شیرینی و حلاوت دارد.

او گفت: «اگر این قرارداد پایدار شود ( که ضمانت نامه های آن برای پایدار شدن آمده است) تمام خودروهایی که قرارداد آن منعقد شده وارد شهر خواهد شد. قرارداد آن چیزی نیست که بتوان آن را جار زد. ایران هزار و یک دشمن دارد. یک عده نمی‌خواهند اتفاقی بیفتد. این کارها بر ضد امنیت کشور است و می‌خواهند این قرارداد را منحل کنند اما خوشبختانه نمی‌توانند. این را به مردم نوید می‌دهیم و تمام این وسایل حمل و نقل عمومی ضمانت نامه رسمی بانکی دارند.»

دیگر خبرها

  • انحراف خودرو و حادثه تصادف حاصل جاده خاکی برخی از روستا‌های انابد + تصاویر
  • واکاوی تخصیص «۲ و نیم میلیارد دلار ارز برای مونتاژ ۲۵۰ هزار خودروی چینی» به جای تولید ۷۰۰ هزار خودرو در داخل!
  • ابهام در قرارداد زاکانی با چینی‌ها | واردات هزاران خودروی برقی با شرکت ساختمانی | تردید بزرگ که آیا اصلا قراردادی منعقد شده یا نه!
  • نگهداری تَک‌پلاک جرم است
  • نگهداری تَک پلاک جرم است | مسئولیت ارتکاب جرم با پلاک مفقودی بر عهده کیست؟ | مالک خودرو ۲۴ ساعت مهلت اعلام مفقودی دارد
  • نگاهی به قیمت هونگچی H۵ در بازار آزاد؛ یکی از گران‌ترین چینی‌های بازار + جدول
  • نگهداری تَک پلاک جرم محسوب می‌شود
  • نگهداری تَک پلاک جرم محسوب می‌شود/اعمال قانون و اعزام به پارکینگ
  • (تصاویر) خودروی لوکس چینی که قرار است به جنگ ب‌ام‌و و بنز برود
  • (تصاویر) رونمایی از خودروی چینی با الهام از گربه